010001001


  PWL citanje

  Delite
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 16
  Datum upisa : 22.12.2009

  PWL citanje

  Počalji  Admin taj Uto Dec 22, 2009 11:49 am

  [Sta je zapravo PWL fajl?]
  PWL fajl je zapravo datoteka u kojoj se nalaze sifre tj. user name i password. Ovaj fajl se nalazi u folderu C:\Windows i ima ekstenziju PWL. Dakle, idite u windows direktorijum i nadjite fajl sa PWL ekstenzijom. Kada bi datoteku pokusali da otvorite sa nekim TXT editorom ne bi ste dobili nista do gomilu glupih stvari... ovo je zapravo enkriptovan fajl. Da bi ste fajl uspeli da procitate potreban vam je neki od PWL citaca. Ukoliko uspete da od nekoga 'ukradete' PWL fajl to znaci da ce vam biti dostupni njegovo korisnicko ime, sifra, pa cak i sifra screensavera. Predlazem vam da procitate i tutorial Bug u Officeu XP, jer je to jedan interesantan nacin za uzimanje PWL fajla preko Officea XP.
  [Dobijanje sifri iz PWL datoteka sa drugih racunara]

  Nabavili ste PWL datoteku, i naravno ocekujete da iz nje izvucete sifre. Da li Vam je dosadilo da se mucite i cekate dok programi probaju hiljade i hiljade sifri? Da cekate satima? E, ako niste sado-mazo (a valjda niste Smile ), onda je pravo vreme da se opametitie! Sve sto Vam je potrebno je taj cuveni PWL fajl, u kojem se kriju kesirane sifre za Dial-Up konekcije, pristupe sajtovima, ftp sifre... i pozeljno je imati jos jedan fajl iz Windows direktorijuma, SYSTEM.INI! E, sta ce mi to sranje? Ko to jos koristi? - pitate se Vi. A odgovor je jednostavan, u njemu se pod stavkom [Password Lists] krije pravo korisnicko ime koje treba da koristite pri logovanju u Windows, da bi dobili sifre:) Da, dobro ste procitali, kada nabavite taj PWL fajl, prekopiracete ga u Vas Windows direktorijum, zatim otvoriti u NotePad-u Vas SYSTEM.INI fajl i pod stavku [Password Lists] cete dopisati red koji ste pronasli u SYSTEM.INI fajlu sa kompa odakle ste uzeli PWL fajl iz kog zelite da izvucete sifre (valjda sam dobro objasnio Smile ). Znaci, ako ste u Vasem SYSTEM.INI fajlu pronasli ovo:

  [Password Lists]
  KORISNIK=C:\WINDOWS\KORISNIK.PWL

  a ako ste u onom drugom SYSTEM.INI fajlu pronasli ovo:

  [Password Lists]
  Pera=C:\WINDOWS\Pera.PWL => Pera je korisnicko ime

  prekopiracete ili dokucati red u kom se nalazi ime tog PWL-a sto hocete da probijete, odmah ispod svog PWL fajla. Znaci sada cete u Vasem SYSTEM.INI fajlu imati:

  [Password Lists]
  KORISNIK=C:\WINDOWS\KORISNIK.PWL
  Pera=C:\WINDOWS\Pera.PWL

  E napokon, sada mozete da se LogOff-ujete (START>LOG OFF...) i da se logujete kao korisnik ciji je onaj PWL fajl. Eto, tako bih se ja u ovom primeru logovao kao Pera. E, dalje je stvarno lako. Pokrenete Vas PWL Citac (npr. CAIN) i stvar je gotova. U listi cete odmah dobiti sve sifre koje su bile u tom fajlu! Ako nemate System.ini fajl sa onog kompa, onda probajte sa imenom tog PWL fajla!

  E, a sad evo u par koraka sta sve treba da uradite da biste dobili sifre iz nekog PWL fajla:
  - nabavite PWL fajl koji hocete da probijete
  - ako imate mogucnost, nabavite i SYSTEM.INI fajl, iz kog treba da procitate korisnicko ime, npr: System.ini fajl:
  .
  .
  .
  [Password Lists]
  Pera=C:\WINDOWS\Pera.PWL <==== korisnicko_ime=put_do_PWLa
  .
  . odavde je Pera korisnicko ime
  . za PWL koji sam ja razbijao
  - dopisite taj red u kom je put do odgovarajuceg PWLa u Vas System.ini fajl, npr:
  Vas System.ini:
  .
  .
  .
  [Password Lists]
  KORISNIK=C:\WINDOWS\KORISNIK.PWL
  Pera=C:\WINDOWS\Pera.PWL <==== ja sam ovaj red dopisao
  .
  .
  .
  - ako nemate System.ini fajl sa racunara sa kog je i PWL koji probijate onda probajte da zakljucite koje je korisnicko ime, i zapisiteu odgovarajucem formatu u Vas System.ini
  - LogOff-ujte se iz Vaseg Windowsa i ponovo se logujte pod korisnickim imenom koje ste dobili (ja sam koristio Pera)
  - ako ne uspete da se logujete, ne valjda Vam korisnicko ime
  - pokrenite PWL Citac i eto Vam sifri!

   Sada je Čet Jan 17, 2019 12:48 pm